kleding

Verveeld? Tijd om je kledingkast op te ruimen

Verveling, iedereen heeft er weleens last van. Zeker nu we door alle maatregelen niet heel veel activiteiten kunnen ondernemen. Bovendien is het nu vakantie en veel mensen gaan dit jaar niet naar het buitenland op vakantie. Of op überhaupt op vakantie. Dan kan de verveling snel toeslaan. Zeker op regenachtige dagen. Maar deze verveling en de tijd die je nu beschikbaar hebt kun je juist goed gebruiken om bijvoorbeeld jouw kledingkast eens goed op te ruimen. Wij geven je daarom tips hoe je jouw kledingkast kunt opruimen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Tip 1; Haal alles eruit

Om te beginnen haal je al jouw kleding, riemen, tassen en schoenen uit jouw kast. Je kunt alle items dan namelijk goed in categorieën verdelen. Zo kun je alles sorteren op soort, dus bijvoorbeeld alle jurkjes bij alle jurkjes, alle broeken bij alle broeken en alle shirts bij alle shirts. Maar je kunt er ook voor kiezen om te sorteren op kleur. Dat is maar net wat jij fijn vindt. Houdt rekening met items die jij vaak draagt en met de seizoenen. In de zomer heeft het bijvoorbeeld geen nut om alle truien voorop te hebben liggen. 

Tip 2; Indelen naar de ruimte die je hebt

Een kledingkast met veel ophang mogelijkheden klinkt als muziek in de oren, maar niet iedereen heeft zo’n kledingkast. Je bent dus vaak genoodzaakt om kleding op te vouwen. Broeken, shirts en truien kun je makkelijk opvouwen en opstapelen. Hierdoor bespaar je ook weer ruimte in jouw kast. Wel raden we aan om items die snel kreuken op te hangen, zodat je niet eerst moet strijken voordat je het kunt aantrekken. 

Tip 3; Opvouwen voor lades

Het kan ook zijn dat jouw kast veel lades bevat. Als je dan stapels maakt wordt jouw kast binnen no-time weer één grote bende. Bekijk daarom eens de opvouwtechniek van Marie Kondo. Je hebt hier ook een hele serie op Netflix over. Zij heeft een manier bedacht hoe je kleding handig in een la kunt opbergen. De items worden met haar techniek achter elkaar geplaatst en niet op elkaar. Door deze manier van opvouwen kun je goed blijven zien wat welk item is en hoef je niet eerst de hele stapel uit de la te pakken om het onderste kledingstuk te kunnen pakken.

Tip 4; Kleding uitzoeken en doneren

Doordat je begint om alle kleding uit jouw kast te halen kun je meteen al jouw kleding uitzoeken en items die je niet meer draagt doneren aan de kledingbank. Zo heb je weer meer ruimte over voor nieuwe kleding van jouw favoriete kledingmerk Yaya.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *