gamen tegen verveling

Welke soorten actiegames zijn er?

In de gamewereld zijn er verschrikkelijk veel verschillende soorten games en genres te vinden. Dat is leuk, want daardoor is er voor iedereen wat wils te vinden. Maar hierdoor kan het soms ook lastig zijn om het verschil tussen bepaalde genres te snappen. Er zijn dan ook zo veel. Het actiegenre is eigenlijk wel het meest voorkomende genre in de gamewereld maar ook hier binnen zijn weer verschrikkelijk veel subgenres te benoemen. In dit artikel leggen we een aantal verschillende soorten actiegames graag aan je uit zodat je weet wat het beste bij jou past.

Role playing games

Bij Role playing games, ook wel RPG’s genoemd, staat het verhaal vaak centraal. Dit zijn lange singleplayer games waar je meerdere tientallen uren mee zoet bent. Kenmerkend voor deze games zijn vaak de grote open werelden waar je gedurende het verhaal steeds verder in trekt. Ook hebben deze games vaak een progressie systeem waarin je elke keer een level omhoog gaat. Met een hoger level kun je dan nieuwe vaardigheden vrij spelen. Daarnaast kan je vaak betere outfits dragen die je weer voordelen geven als je in gevecht bent met de gamewereld.

Voorbeelden van role playing games zijn bijvoorbeeld Assassins Creed Valhalla en Far Cry 6, die laatst moet nog uitkomen. De Far Cry 6 release date is ergens in februari van 2021. Je kunt je dan vastgrijpen in de dictatuur staat Yara, waar je als guerrillastrijder de dictatuur mag omverwerpen.

Shooters

Binnen het shooter genre kun je grofweg onderscheid maken tussen first person shooters en third person shooters. Deze twee game soorten spelen in veel gevallen totaal anders. Het is dus goed om het verschil te kennen. We leggen je graag het verschil uit.

First person shooters

Bij first person shooters kijk jij door de ogen van je personage. Je ziet wat je personage ziet. Deze games zijn vaak erg tof omdat het echt voelt alsof je onderdeel uitmaakt van de actie, je kijkt immers door de ogen van je speler en houdt voor je gevoel echt zelf je wapen vast.

Third person shooters

Bij third person shooters werkt dit net wat anders. Je kijkt dan over de schouders mee van jouw personage. Zie het een beetje als een camera die achter je personage zweeft. Je ziet je personage dus ook echt zelf lopen. Vaak zijn third person shooters wat tactischer, omdat je meer zicht hebt op wat er om je heen gebeurt. Een goed voorbeeld hiervan is Tom Clancy’s the division 2 ps4. Hierin strijd je, samen met vrienden, om een vervallen Washington te redden van de ondergang nadat de populatie van Amerika drastisch is gereduceerd door een verschrikkelijk virus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *